Kanatlı Hayvan Çadırı
Kanatlı Hayvan Çadırları
Kümes hayvancılığı, tavuk besiciliği, hindi, kaz, ördek ,bıldırcın ve devekuşu yetiştiriciliği gibi kanatlı hayvan yetiştiriciliğini kapsayan hayvancılık dalı olarak karşımıza çıkar. Kümes hayvancılığı sektörün en gelişmiş ve teknolojiye en açık olan dalıdır.
AFYON YARKA ÇADIR olarak işimizi biliyoruz hiçbir ayrıntıyı gözden kaçırmıyoruz biliyoruz ki küçük ayrıntılar büyük işletmelerin doğuşu demektir…..
Kanatlı hayvanlarınız için çadır projelerinizi bizler destekliyor ve sizlere en iyi şekilde uzun ömürlü ve garantili çadır yapılar üretiyoruz..
Çadırlarımız ömürlük iskelet yapısı, çift kat izolasyon teknolojisiyle istenilen ölçüye göre şekillendirilmektedir. Uygun sayıda havalandırmalar ve pencereler sayesinde çadırın içindeki hava temizlenir bu sayede kanatlı hayvanlarınızın sağlıklı bir şekilde verimi artar buna ilave olarak ısı dengesini her çadır için farklı ölçülerde takılan fan sayesinde uygulayarak kanatlı hayvanlarınızın besicilikteki verimi ve yumurta üretimi çoğalır.
Tabi ki işletme sahibimizin kar oranı da artar ve her yıl kanatlı sayısı da çoğalmaktadır. Çadırlarla alakalı birkaç önemli hususu sizlere sunmak isteriz:
Kanatlı Hayvanlar için çadır yerinin seçimi :
*Taban suyu yüksek olmayan, çakıllı arazi
*Elektrik, su ve iletişim olanakları
*Yola gürültüsünden etkilenmeyecek kadar yakın
*Diğer tavukçuluk işletmelerine uzak (en az 2-3 km)
*İşletme içinde idari bina ile kümesler arası 200-300 m ile 90 m
*Konutlara göre, egemen rüzgarların tersi yönünde
Çadırın tipi ve yönü
Kapalı (Tam çevre denetimli)
Sıcaklık, Nem, havalandırma ve serinletme yapay olarak yapılır.
Aydınlatma, serinletme ve havalandırma doğal+yapay olarak yapılabilir.
Kümesin uzun ekseni doğu batı yönünde olmalıdır.
Çadırın Boyutları
Pencereli çadırlarda genişlik 7 mt-8mt-10mt-12 mt (doğal havalandırma), Üretim kapasitesine göre değişmekle birlikte 20 m den başlayan uzunluk istenildiği kadar uzunluğun yapılabileceğini söylemek mümkündür. Yükseklik ise 2,45-3 m arasında değişebilir.
Çadırda Sıcaklık
Değişik yaşlardaki civciv ve piliçlerin sıcaklık istekleri farklıdır.Kümes içi sıcaklık civcivler ilk geldiklerinde, 33-35 0C olmalıdır.Bu sıcaklık her hafta 30C azaltılarak 3. haftada perdelilerde 260C; 4. Haftada kümes içi sıcaklık 21-240C arasında olmalıdır bu değer etlik piliçler için idealdir.
Nem%50-70 oranlarındaki kümes içi nem değeri; hem altlığın kekleşmesine neden olmaz, hem de solunum ve kümes içi toz problemlerini engeller.
Havalandırma
- Havalandırma sistemi; kümes içindeki sıcak havayı ve nemi uzaklaştırır ve oluşan zararlı gazları en düşük düzeyde tutar.
- Havalandırmada dikkat edilecek hususlar; hava hızı ve içeri giren temiz hava hacmidir.
- Havalandırma sistemleri iki grupta toplanabilir:
- Doğal Havalandırma (Maliyeti düşüktür, sıcak hava hareketinden yararlanılır, hava hızı kontrolü zordur.)
- Mekanik Havalandırma (Maliyeti yüksektir, hava hızını kontrol imkanı sağlar.)
- Kış ve yaz havalandırması
Serinletme
- Piliçler tarafından üretilen sıcak havanın özellikle yaz aylarında ve 4. haftadan sonra uzaklaştırılması işlemidir.
- Pedler ile evaporatif serinletme
- Tünel havalandırma ile serinletme
AFYON YARKA olarak; projelerinizi şekillendirerek sürdürülebilir üretim için destekçiniz olmaya devam edeceğiz. Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK), Avrupa Birliği’nin (AB) aday ve potansiyel aday ülkeler için hazırladığı Katılım Öncesi Kırsal Kalkınma Aracı (IPARD) Programı kapsamında Türkiye’ye ayrılan fonları, kırsal alanlara yatırım yapan girişimcilere hibe olarak kullandırıyor. Fonun yüzde 75’i AB, yüzde 25’i ise Türkiye bütçesinden oluşuyor.
Sağlanan hibelerle, AB standartlarında çeşitli sektörlerde yeni işletmeler kurulurken, mevcut işletmeler de modernize ediliyor.
İşletmeler, çevre ve hijyen gereklilikleri temel alınarak üretim süresince iklim değişikliğiyle ilgili olumsuz etki yaratmayan ve ekonomik kayıplara neden olmayan niteliklerde kuruluyor.
Bu desteklerle sağlanan katkıyı sadece parasal anlamda düşünmemek gerekir. Hibenin de ötesinde en önemli kazanım, AB standartlarının alınmış olmasıdır. Bu standartlar verimliliği daha da artırarak istihdam ve gelir çıtasını yukarılara taşıyor.
Türkiye, Avrupa Komisyonu raporlarında IPARD Programı’nı uygulayan en başarılı ülke olarak yer almaktadır.
Firmamız, ülkemizin her türlü başarılı çalışmalarında siz değerli işletme sahiplerine Tarım Bakanlığı ile yapmış olduğumuz ortaklaşa çalışmalarla çözüm ortağı olmaya devam edeceğiz…
Projenizin başarısını kendi başarımız olarak görüyoruz kanatlı sektörünün gelişmesini yakından takip ediyoruz. Çadıra dair her şeyle AFYON YARKA ÇADIR hep daha ileriye hep birlikte…..
AFYON YARKA ÇADIR